Zsűri

Az ötfős zsűri elnöke minden kategóriában a műfaj egy-egy elismert hazai képviselője, balján és jobbján az A38 Hajó valamint a Petőfi rádió munkatársával és az ország egy-egy neves koncertszervezőjével, valamint a Szerencsejáték Zrt. delegáltjával.

 

 

POP-ROCK: BECK ZOLTÁN


 

Dalszerző, a 30Y frontembere. Zenekarával, a 30Y-nal, 2006 óta turnézik folyamatosan, eddig 6 sorlemezt és egy friss EP-t készítettek. A Pécsi Tudományegyetem ZEN programjának (zenélő egyetem) alapítója és vezetője, a pécsi bölcsészkar romológia tanszékének alalpítója és egyetemi adjunktusa. Számos művészeti-alkotói projektben vett részt, zenészekkel és költőkkel hozták létre a Rájátszás című zenei-irodalmi programot.  Több lemezen és dalban működött közre előadóként vagy szövegíróként (köztük a Chip-chip Chokasban, az Óriás és a  Magashegyi Underground legutóbbi lemezén).  2013-ban Bezzeg A Kurva Beckek címmel közös lemezt készített öccsével, Zazával.

 

 

 

 

METÁL: CSONGOR BÁLINT

 

 

 

HIPHOP / REGGAE: SENA DAGADU

 

A zenerajongók körében az elmúlt években Sena megkerülhetetlen rangot vívott ki magának a magyar színpadokon az ország legjobb koncertzenekarai között számon tartott formáció, az Irie Maffia énekeseként. Már második szólólemeze jelent meg, melyen a zenekar által képviselt lendületes stadionhangzás mellett a bensőségesebb, soul vagy r'n'b hatású popzene kaptott nagy szerepet. 

 

 

 

JAZZ: PÁNDI BALÁZS

 

Pándi Balázs hazánk egyik legaktívabb avantgárd dobosa és a koncertszervezője. Aktívan koncertezik külföldön, olyan zenészekkel lép fel rendszeresen mint Merzbow, Otto von Schirach, Mats Gustafsson, Ivo Perelman, Kilimanjaro Darkjazz Ensemble. Dinamikus játékstílusa a free jazz, a death metal, grindcore és az improvizáció határait szintetizálja.

 

 

VILÁGZENE-NÉPZENE: KISS FERENC

A legendás Vízöntő és Kolinda együttesek meghatározó muzsikusa volt. Az Etnofon Kiadó alapítója, ami tevékenységével fontos közművelődési szerepet tölt be. A népi műveltség értékes elemeit használva több animációs- és mozifilmhez, színházi előadáshoz és kortárs táncszínházi koreográfiához komponált zenét.   


YouTube